Ayurveda

MITÄ ON AYURVEDA?Ruokavalio, liikunta ja elämäntavat ovat kolme peruspilaria, joilla saavutetaan tasapaino ja pysytään terveinä ayurvedan mukaan (intialainen luonnonlääketiede).


Ayurvediset konsultaatiot annetaan vahvistamaan Sinun kehotyyppiäsi, doshaa - VATA, PITTA ja KAPHA – nämä kolme luonnon prinsiippiä ovat perusta ja ne ohjaavat kaikkia kehon ja mielen toimintoja.  Ne ovat läsnä kaikkialla kehossa, ja jokaisella niistä on oma erityinen sijaintinsa kehossa ja omat määritellyt tehtävänsä. Kun doshat ovat tasapainossa, yksilön terveys on hyvä. Kun ne ovat epätasapainossa, yksilö tuntee itsensä onnettomaksi ja väsyneeksi, raskas olo on hallitseva tunne,

lopulta tämä tila johtaa sairauksiin.


Ayurvediset hoidot ovat tehokas keino pitää keho puhtaana,

päästä eroon unettomuudesta, lievittää jäykkyyttä ja tulehduksia sekä kroonisia vaivoja, kute stressiä, päänsärkyjä tai

masennusta. Se helpottaa merkittävästi kroonisia ongelmia.


Ayurvedisissä hoidoissa käytetäävät öljyt ovat puhtaita ekoloogisia kasviöljyjä kuten seesami-, kookos-, manteli-, rapsi-, ohdake- ja oliiviöljy, joihin on sekoitettu yrttejä, jotka sopivat juuri Sinun doshasi tasapainotukseen.

DOSHAST LYHYESTI


VATA on luonnostaan nopea, kylmä ja kuiva.  Se kontrolloi liikettä, hengitystä, verenkiertoa, eritystä ja hermoimpulssien kulkua aivoihin ja aivoista.

 

PITTA on kuuma ja täsmällinen. Se kontrolloi ruuansulatusta, metabolismia ja ruuan, ilman ja veden prosessointia.


KAPHA on kiinteä ja vakaa. Se kontrolloi rakennetta ja nestetasapainoa, muodostaa lihakset, rasvan, luut ja  jänteet.


Meillä kaikilla on tietty määrä Vataa, Pittaa ja Kaphaa olemuksessamme ja kaikki kolme ovat aktiivisia , mutta yleensä yksi tai kaksi doshaa on dominoivia. Kun tiedät mikä dosha dominoi kehossasi, sinun on helpompi pysyä terveenä ja parantaa hyvinvointiasi.

Hyvät asiakkaat,

 

Sattvan ja minun palvelut päättyvät elokuussa.

 

Kiireellisestä aikataulusta johtuen pyydän teitä joilla on vielä voimassa olevia lahja- tai hierontakortteja saapumaan Satvaan torstaina 1.8 klo 15-20 tai ottamaan minuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse mahdollisimman pian.

 

Torstaina 1.8 Sattvassa on myös loppuunmyynti,  jolloin kaikki tuotteet -50%. Tule siis tekemään löytöjä.

 

Samalla haluan kiittää teitä kaikkia ihania lojaaleja asiakkaitani tuestanne näiden neljän vuoden aikana. 

 

Ystävällisin terveisin

Sonja