Astanga Vinyasa -jooga - Sri K Pattabhi Joisin mukaan

 

Astanga Vinyasa -joogajärjestelmä rakentuu terapeuttisesta ja progressiivisesta sarjasta asanoita.  Jokaista oppilasta kehotetaan opettelemaan sarja ulkoa ja kehittämään siitä henkilökohtainen harjoitus. Oppilasta opetetaan etenemään omien yksilöllisten tarpeiden mukaan, tämän vuoksi oppilaita kehotetaan tekemään kuukausittainen sitoumus harjoitteluun. Astanga-jooga on tarkkaa ja yksityiskohtaista tiedettä, jota opetellaan useita vuosia, tai jopa koko elämä.


Aloittelijat ovat tervetulleita mille tunnille tahansa; ohjatuille tai Mysore-tunneille. Nimitys Mysore tulee etelä-intialaisen paikan mukaan, siellä gurumme Sri Pattabhi Jois asui ja työskenteli koko elämänsä. Nykyään hänen lapsenlapsensa, Sharath, ja tyttärensä, Saraswathi, jatkavat hänen elämäntyötään.  Mysore-tunti tarkoittaa, että teet omaa harjoitustasi, omaan tahtiisi, ja opettaja on paikalla auttamassa ja ohjaamassa Sinua, kun tarvitaan; tällaisessa harjoittelussa opettaja voi työskennellä jokaisen oppilaansa kanssa yksilöllisemmin.

 

Itse asiassa Mysore-metodi on ihanteellinen ihmisille, jotka ovat juuri aloittelemassa astangan parissa. Aloittelijoille opetetaan ensimmäiset perussarjat ja heidän harjoituksensa on lyhyempi kuin edistyneempien oppilaiden. Oppilaat etenevät sen mukaan, miten muistavat sarjan asanat ja miten he saavuttavat kohtuulliset taidot asennoissa. Vaikka notkeus, voima ja koordinaatio ovat hyödyllisiä, niitä ei lähtökohtaisesti tarvita, ne kehittyvät harjoittelun myötä. Jokainen ikään katsomatta voi nauttia joogan palkitsevuudesta edellyttäen, että on valmis ponnistelemaan.   


Jooga voi olla tehokas ja hyödyllinen väline mielenrauhan saavuttamiseen, stressin hallintaan ja fyysiseen hyvinvointiin. Jos Sinulla on terveysongelmia, lääkitys, käyt terapiassa tai Sinulla on jokin tietty mentaalinen ongelma; tai jos Sinulla on vanhoja vammoja tai muita fyysisiä ongelmia (selkä, polvet, olkapäät, ranteet), kerrothan näistä Sonjalle. 

 Sattva on suljettu.

ASHTANGA VINYASA YOGA